Please login or join to use the Hideout!

 

THE SONICS NORTON RECORDS BENEFIT SHOW HAARLEM (NL)

 • HURRICANE HANGOVER HELP VOOR NORTON RECORDS MET THE SONICS IN PATRONAAT

  HAARLEM – Het legendarische Norton Records is afgelopen maand zwaar getroffen toen orkaan Sandy haar woede op New York losliet. Het magazijn van het label  is gevestigd in een robuust monumentaal pakhuis in Brooklyn, dat vroeger specifiek bestemd was om droge goederen zoals thee en specerijen op te slaan. Ruim 150 jaar heeft dat weer en wind doorstaan, maar de niets ontzienende razernij van Sandy, in combinatie met demonisch volle maan en extreem hoge vloed, leverde een natuurgeweld op waar het pand niet tegen bestand was. Dozen vol vinyl zijn door de magazijnen gesmeten en onder water komen te staan, en de mensen achter het label doen er nu alles aan om de platen te redden en van nieuwe hoezen te voorzien.

  Het label, dat wordt gerund door Billy Miller en oud-The Cramps drummer Miriam Linna, staat bekend om de unieke releases van primitieve, retro rock'n'roll, rockabilly, garage punk, garage rock en vroege R&B. Het label bracht onder andere heruitgaven uit van de klassieke Sonics singles ‘Strychnine’ en ‘Psycho’, alsmede de liveplaat  ‘Busy Body!!! – Live In Tacoma 1964’.

  Woensdag 28 november wordt daarom geld ingezameld om het getroffen label te steunen. Hierbij treden The Sonics op in het Haarlemse Patronaat met een exclusieve Nederlandse show, waarbij de kaartopbrengst bijdraagt aan de heropbouw van het label. Zoals ze zelf zeggen: “You Can’t Drown The Loud Sound!”

  Bekijk hier het emotionele pleidooi van Miriam en Billy tussen de puinhoop in het magazijn: http://vimeo.com/52774847

  HURRICANE HANGOVER HELP FT. THE SONICS (USA) & THEE CORNED BEAT (NL)

  Woe. 28-11-2012
  Open: 20.00 u Aanvang: 20.30
  Tickets: € 17,50

  Patronaat
  Zijlsingel 2
  Haarlem

  Meer info en tickets: www.patronaat.nl/thesonics

  www.nortonrecords.com